اقامت دانشجویی

ویزای دانشجویی
کانادا یکی از کشورهای بسیار پیشرفته برای ادامه ی تحصیل است. در عین حال یکی از کشورهایی است که به دانشجو اجازه می دهد در طول تحصیل به طور پاره وقت و در فصل تابستان، و یا بعد از اتمام تحصیلات به طور تمام وقت، کار کند و در نتیجه درخواست اقامت دائم بدهد. از دیگر مزایای تحصیل در کانادا این است که: 
— دانشجویان مقاطع فوق لیسانس و دکترا ، می توانند 20 ساعت در هفته کار پاره وقت و در تعطیلات 40 ساعت کار تمام وقت دااشته باشند. 
— همسران دانشجویان در مقاطع فوق لیسانس و دکترا می توانند 40 ساعت کار تمام وقت انجام دهند. 
— فرزندان دانشجویان مقاطع فوق لیسانس و دکترا از پرداخت شهریه ی در دوره های پیش دبستانی تا دیپلم دبیرستان معاف هستند. 
— دانشحویان مقاطع فوق لیسانس و دکترا  پس از اتمام تحصیلات می توانند به اندازه و یا مقداری بیشتر از طول تحصیل خود مجوز کار دریافت نمایند. 
— دانشجویان موفق با داشتن معدل بالا، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می توانند درخواست فاند نموده و به عبارتی کمک هزینه ی تحصیلی دریافت نمایند. 
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید. تماس با ما " شرکت مهاجرتی اتابکی (atabakivisa.com)


مراحل کسب ویزا و اقامت دانشجویی 

قبل از اینکه به مراحل کسب ویزای تحصیلی کانادا بپرداریم، ابتدا به توصیح سیستم آموزش عالی کانادا می پردازیم. سیستم آموزش عالی کانادا به دو صورت کالج و دانشگاه تقسیم می شود. تفاوت بین کالج و دانشگاه در این است که در کالج بیشتر به دروس کاربردی و عملی پرداخته می شود. در عین حال طول دوره های کالج کوتاه تر، سطح دروس آسان تر و شهریه های آن هم کمتر از دانشگاه است. دوره های سه ساله ی کالج، معادل کارشناسی محسوب می شود. برای دوره های بعد از لیسانس نیز می توان هم در دانشگاه و هم در کالج ادامه ی تحصیل داد. 
در کانادا کالج ها به دو گروه کامیونیتی کالج ها و کالج های خصوصی تقسیم می شوند. سطح دروس در هر دو مشابه است و حتی ممکن است طول دوره های تحصیلی کالج های خصوصی کمتر هم باشد اما نکته ی بسیار مهم که بایستی دانشجویان بین المللی به آن توجه کنند اجازه ی کار  است. طبق قوانین کانادا، غالب کالج های خصوصی (البته به استثنای استان کبک)، مناسب تحصیل برای کسب اقامت دائمی نیستند.    

 

سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا سقف مشخصی را به هر استان اختصاص خواهد داد که بین مؤسسات آموزش عالی استان خود توزیع می‌کنند. برای اجرای سقف، از ۲۲ ژانویه ۲۰۲۴، هر درخواست ویزای تحصیلی در مقاطع لیسانس و کالج که به IRCC (اداره ی مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کاناد)  ارسال می شود، نیازمند نامه تصدیق Attestation Letters از استان یا منطقه مورد تحصیل خود خواهد داشت. 


وبسایت رسمی دولت کانادا  Designated learning institutions list — Canada.ca  مراجعه کنید. و یا اینکه با ما تماس بگیرید تماس با ما " شرکت مهاجرتی اتابکی (atabakivisa.com)



الف: پذیرش از دانشگاه و یا کالج
هر دانشگاه و یا کالجی، بر اساس مقطع و رشته های تحصیلی مختلف، شرایط ثبت نام خود را دارد. در اینجا ماسعی می کنیم به طور عمومی و به اختصار مراحل آن را برای شما توضیح بدهیم.

اگر برای پذیرش از دانشگاه خاصی اقدام می کنید به یاد داشته باشید که اکثر دانشگاه های کانادا، زمان ثبت نام محدودی دارند. این زمان معمولاً ماه های دسامبر و ژانویه است. 
شما می توانید دانشگاه مورد نظرتان را گوگل کنید و اطلاعات لازم برای ثبت نام را پیدا کنید و یا اینکه با ما تماس بگیرید و کار های مربوط به پذیرش تحصیلی خود را به ما بسپارید.
  تماس با ما " شرکت مهاجرتی اتابکی (atabakivisa.com)  


1- سطح زبان انگلیسی و یا فرانسه برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا، سطح زبان انگلیسی و یا فرانسه شما بسیار مهم است. برای نشان دادن سطح زبان انگلیسی یکی ار آزمون های آیلتس و یا تافل، مورد نیاز است. بعد از پاندمی کرونا، بعضی از دانشگاه ها دولینگو را هم به لیست آزمون های مورد پذیرش خود اضافه کرده است. دروس در غالب دانشگاه ها و کالج های استان کبک به زبان فرانسه تدریس می شود. معمولاً برای زبان فرانسه نیز  مدرک آزمون  TEF مورد نیاز است. رشته های فنی و برخی رشته ی علوم معمولاً با چهار مورد 6 و  مجموع 6.5 آکادمیک آیلتس، می توان پذیرش گرفت، اما برای رشته های علوم انسانی و پزشکی به نمرات بالای 7 نیاز دارید. 
برای ثبت نام در کالج سطح نمره ی زبان کمتر از دانشگاه است. سطح 6 آیلتس به شرط آنکه هیچ یک از موارد کمتر از 5.5 نباشد هم کفایت می کند. در عین حال اگر سطح زبان انگلیسی و یا فرانسه ی ضعیف داشته باشید، می توانید از همان ابتدای کار ، به طور مشروط و یا کاندیشنال از کالج پذیرش تحصیلی بگیرید و در همان کالج، برای گذراندن دوره ی زبان ثبت نام کنید. گرچه ما به شما چنان توصیه ای را نمی کنیم! چون علاوه بر اینکه آموزش زبان در کانادا گرانتر و پرهزینه تر از ایران است، در موارد مشابه، شانس اخذ ویزای تحصیلی برای کسانی که نمره ی زبان بالای آیلتس و یا تافل را ضمیمه ی مدارک سفارت خود می کنند، بیشتر است. پس سعی کنید تا می توانید سطح زبان انگلیسی و یا فرانسه ی خود را بالا ببرید. 

2- معدل و نمرات دروس اختصاصی. 
— برای اخذ پذیرش از  کالج، معدل شما چندان مهم نیست. فقط گاهی برای رشته های مختلف یک یا دو درس از دروس اختصاصی مثل ریاضی، زیست شناسی، هنر و …  را به عنوان پیش نیاز اعلام می کنند. البته نمره ی بالایی نمی خواهد و گاهی فقط نمره ی قبولی کفایت می کند. 
 
برای اخذ پذیرش از دانشگاه، مقطع کارشناسی همانطور که گفتیم هر دانشگاه برای پذیرش دانشجویان شرایط خاص خود را دارد. برخی از دانشگاه های کانادا برای هیچ مقطعی معدل کمتر از  14 را نمی پذیرند.  

— برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی، بسته به رشته ی تحصیلی تان 6 درس پیش نیاز است و نمرات آن ها هم بسیار مهم است. برای اکثر دانشگاه ها ارشیابی نمرات دبیرستان لازم نیست. تنها ترجمه ی نمرات دیپلم با مهر دادگستری و زارت امور خارجه کافی است. اگر معدل کارشناسی زیر 14 دارید، بهتر است ادامه تحصیل در کالج را انتخاب کنید که با معدل کمتر هم شما را پذیرش می کنند. بعد از پایان دوره ی کالج نمرات خود را به دانشگاه مورد نظرتان بفرستید. طبق قانون جدید شما نیاز به نامه تصدیق Attestation Letters از استان یا منطقه مورد تحصیل خود دارید. 

—  برای مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا علاوه بر اینکه معدل چهار سال و یا دو سال آخر  و بعضی هم نمرات دروس اختصاصی دوره ی کارشناسی را محاسبه می کنند و بر اساس آن به شما پذیرش می دهند. 
— برای ارسال نمرات خود به دانشگاه توجه داشته باشید که بعضی از دانشگاه های کانادا ترجمه ی ریز نمرات شما را که توسط دادگستری و وزارت امورخارجه مهر شده است می پذیرند، اما برای ثبت نام در بعضی دانشگاه ها بایستی ریز نمرات شما توسط سازمان های خاصی  مانند WES ارزیابی شده و به دانشگاه ارسال شود. برای اطلاعات بیشتر به (ECA) مراجعه کنید. 
— توجه داشته باشید که اخذ پذیرش از  بعضی از دانشگاه ها کار آسانی نیست، بخصوص اگر بخواهید فاند و یا کمک هزینه ی تحصیلی دریافت کنید. شما باید بتوانید ابتدا استاد راهنما را پیدا کرده و او را متقاعد کنید که از عهده ی تحصیل زیر نظر او بر می آیید. برای این منظور  نه تنها باید پروپوزال، رزومه و نامه های خاصی را به استاد راهنما ارائه بدهید، بلکه مقالات علمی خود را به زبان انگلیسی و یا فرانسه ترجمه کرده برای آنها بفرستید.   

ب- اخذ ویزا و یا اقامت دانشجویی   
تمکن مالی
برای اخذ ویزای دانشجویی بایستی به سفارت کانادا ثابت کنید که از عهده ی مخارج تحصیل در کانادا بر می آیید. پس هر چقدر اموال بیشتری را نشان بدهید شانس ویزای شما هم بیشتر می شود. البته برای این منظور، دولت کانادا هزینه های زندگی را برآورده کرده و حدوداً مبلغ 20635 دلار کانادا را اعلام کرده است. این مبلغ بایستی در حساب پس انداز شما و یا کسی که شما را از لحاظ مالی پشتیبانی می کند وجود داشته باشد. مشاغل والدین و یا فردی که پشتیبان مالی شماست و یا بیزینس او بایستی به طور مستند اعلام شود. علاوه بر این والدین شما و یا فرد پشتیبان بایستی در محضر اعلام کنند که از شما پشتیبانی مالی خواهد کرد. اگر از طرف دانشگاه فاند به شما تعلق گرفته باشد، مبلغ فاند را از این مبلغ کم کنید. اگر شهریه را پرداخت کرده اید از این مبلغ کم کنید. در عین حال بهتر است که  قبل از پرداخت شهریه، پرینت مقدار موجودی را به دلار کانادا یا امریکا از بانک بگیرید. حسابهای ارزی خارج از ایران پشتوانه خوبی هستند. در عین حال گردش مالی 4 ماهه خود و یا فردی که از شما حمایت مالی خواهد کرد نیز بایستی ضمیمه ی پرونده بشود. اموال غیر منقول مانند خانه، آپارتمان و سایر املاک را می توانید به عنوان پشتوانه مالی اعلام کنید. بیزینس آنها، اتومبیل پشتوانه ی مالی محسوب محسوب نمی شود.

مدارک لازم
نامه ی پذیرش به همراه تمام ضمیمه ها، نامه تصدیق Attestation Letters از استان یا منطقه مورد تحصیل خود خواهد داشت. رسید شهریه، تصویر پاسپورت، عکس پاسپورتی، بلیط رفت و برگشت هواپیما، طرح تحصیلی یا Study Plan، اگر نمره ی ایلتس بالاتر از 6 دارید، اگر معدل شما بالاست، ریزنمرات انگلیسی، هرگونه تشویق نامه ی  تحصیلی، ورزشی و یا هنری در سطوح بین المللی و یا کشوری دارید، آن را هم ضمیمه کنید.
 
 
تماس با ما " شرکت مهاجرتی اتابکی (atabakivisa.com)